top of page

Kristl

Mollez

Na humaniora en 2 jaar boekhouding werkte ik in een interieurzaak in Gent. Na 7 jaar avondschool werd ik interieurvormgeefster.

Mijn passie voor design bloeide helemaal open toen ik aan de WAK in Koksijde een cursus lederbewerking kon volgen: zelf ontwerpen, het leer en de fournituren kiezen, en dan nog eens met de hand een uniek stuk maken, dat is het helemaal en ondertussen is deze hobby uitgegroeid tot een heerlijke job, met mijn eigen atelier, waar iedereen welkom is om hun eigen leer uit te kiezen en samen te praten over welke op maat en smaak gemaakte handtas, riem, juweel, of zoveel andere dingen ze wensen.

 

Zo heb ik tientallen ontwerpen, honderden kleuren (enkel echt) leer in voorraad, maar zelfs al is dat leer niet op stock, zoals het gele leder voor de zuidwesters, kan ik

het via mijn man overal in Europa rechtstreeks bestellen. Dat helpt om de kost laag te houden, want al mag je in dit beroep je uren niet gaan tellen, het moet toch een beetje leefbaar blijven, en dat kan door gerichte aankopen van leder en fournituren.

Vanwaar de naam KЯIMO?

Dat is kort voor KRIstl MOllez en ook een eerbetoon aan mijn vader, van wie ik handigheid en gevoel voor schoonheid en design leerde.

Dit logo staat op alles wat ik maak. De omgekeerde R is geen gek design, maar uit toeval ontstaan.

Toen ik in 1997 een eettafel ontwierp, wou ik KRIMO onderaan het glazen blad zandstralen,

maar dit bleek wat te duur, dus zelf maar wat lettertjes op gekleefd, in spiegelschrift

onder de tafel. Bleek dat alle letters makkelijk omdraaibaar waren behalve die R.

Ik vond het wel iets hebben en sinds die dag is KЯIMO geboren.

 

En ook zuidwesters voor de paardevissers?

 

Zoals gezegd maak ik enkel “pièces uniques”, maar ik heb met plezier een uitzondering gemaakt om 20 zuidwesters

in echt leer te maken.Waar de oude zuidwesters (uit PVC) als pannenkoeken op hun hoofd plakten en dan ook zo weinig mogelijk gedragen werden, zitten mijn nieuwe, op maat gemaakte, lederen zuidwesters hen als gegoten.

 

Zo kan je dus voor herstellingen, workshops en voor heel wat speciale producten, uiteraard in echt leder, bij mij terecht in het Ateleer Krimo op het Europaplein in Oostduinkerke Bad, welkom, beleef (en) leer!

bottom of page