top of page

KRIMO in stepsSteps is een glossy magazine voor actieve vrouwen, moderne dames, hippe meiden... en voor de man die wil weten 'what women want'.


Kristl Mollez, het brein achter KRIMO ATELEER vertelt over het verloop van haar creaties.
"MIJN LIEFDE VOOR LEDER EN DE ZEE ZIT IN MIJN CREATIES"

Leder moet je voelen en ruiken, het is zacht en authentiek, met de geur van een stoer parfum.

Er zit altijd een stukje mysterie in. En precies daarom is Kristl Mollez uit Oostduinkerke er zo dol op.

Haar creaties zijn onlosmakelijk verbonden met de kustgemeente.


Ik heb leder altijd al een schitterend product gevonden en droomde ervan om er ook echt mee te kunnen werken. Filteren, branden, stikken. Ik wilde er gewoon alles over weten. Vijf jaar geleden heb ik mij ingeschreven voor een cursus lederbewerking aan de Westhoek Academie in Koksijde.

De studie zelf is toch wel een zware kluif; ik zit nu in het laatste jaar van een vijfjarig programma, en er volgen nog twee specialisatiejaren. Ik blijf me vol enthousiasme inzetten voor deze opleiding, maar ik ben ondertussen wel al meerdere jaren professioneel met leder bezig.


Van het begin wist ik al dat ik niet alleen meubels wilde bekleden. Ik volgde mijn bijgevoel en begon ook handtassen, portefeuilles en riemen te ontwerpen. Ik maak zelf juwelen in leder.


Twee jaar geleden kreeg ik een bijzondere opdracht van één van onze bekendste paardenvissers uit het dorp, namelijk Johan Casier, de uitbater van "Estaminet de Peerdevisscher". Langs z'n neus weg vroeg hij of ik een zuidwester kon ontwerpen, zo'n typische hoed die de paardenvissers dragen op zee en tijdens ceremoniën.


Het experiment met de eerste hoed bleek geslaagd en ineens mocht ik voor de hele ploeg paardenvissers een hoed op maat ontwerpen.

Ik vond het natuurlijk een hele eer om dit stukje werelderfgoed mee te ondersteunen. Daar ben ik zo tros op.


Ondertussen ben ik ook meer met mode bezig.

Ik maak handtassen die zowel stijlvol en origineel als handig zijn.

Ik volg daarbij mijn eigen weg: kleuren en vormen die bij een bepaald seizoen of modegril horen, daar doe ik niet aan mee. Dat zou ook mijn ding niet zijn.


Ik werk het liefst op maat vaan de dames of heren die op mijn pad komen.

Ik hou het simpel en stel gewoon de vragen die er echt toe doen. Hoe dragen ze hun tas?

Welke zakjes willen ze graag aan de binnenkant? Waar dient de tas voor, ... Heel veel vragen dus, maar het resultaat is dat elke klant hier met een uniek accessoires naar buiten wandelt, volledig naar hun wensen.


Mijn lievelingsleder is waterbuffelleder.

Wat dit soort leder zo speciaal maakt? De textuur is geweldig en elke keer anders, en er zitten elegante nerven in. Ik bestel de huiden bij een lederhandelaar en het is telkens een verassing om het nieuwe velletje leer te leren kennen. Vooral in natuurlijke tinten komt dit leder mooi tot zijn recht. Zo beperk ik me tot drie nuances: grijs-zwart, cognac-zwart en cognac-bruin. Dat zijn de echte huidkleuren van het beestje.


Ik woon aan de kust, en dat merk je ook aan mijn creaties: Ze zijn de combinatie van mijn liefde voor leder én de zee. Zo heb ik al een praktische standtas ontworpen. En strandzetels in de kleuren van Oostduinkerke. Voor het evenement De panne 4 Cars mocht ik de twee hoofdprijzen leveren; twee unieke champagne-emmers die ik in een stijlvol jasje gestoken heb.

Een jasje van leder natuurlijk, dat spreekt voor zich.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page