top of page

"Zelfs paardenvissers zijn klant"


In Ateleer Krimo staan de werktafel en de lederstikmachine van Kristl Mollez centraal. Zodra je de zaak binnenstapt, overvalt de geur van leder je, en dat is net wat Kristl inspireert om elke dag nieuwe creaties te bedenken. Dat kan een handtas zijn, een middeleeuwse cape, manchetten of zelfs een zuidwester voor een paardenvisser!


Kristl is afkomstig uit Ieper, maar woont al heel wat jaartjes in Oostduinkerke. Op het Europaplein in Oostduinkerke opende ze haar lederatelier met de toepasselijke naam Ateleer . "Daar heb ik altijd van gedroomd, maar het is ook omdat ik thuis uit mijn voegen barstte", lacht Kristl. "Het is begonnen toen ik een stoel wilde herstellen waarvan het leder stuk was. Want waar kan je daar anders voor terecht? En ik vond het best leuk. Zo groeide mijn interesse om met leder te werken. Het toeval wil dat de Westhoek Academie Koksijde (WAK) een unieke opleiding marokijnbewerking aanbiedt, en die volg ik al vijf jaar. Thuis begon ik te experimenteren,

ik ging in op uitdagingen en opdrachten.

Lees het artikel van de knack op kw.be

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page